maandag 18 september 2023

Ik las 'Schaduw over Sardinië' geschreven door Corine Kuijper

 


Schaduw over Sardinië

In Schaduw over Sardinië volgen we Lisa, een Nederlandse vrouw die al jaren op Sardinië woont. Ze was gaan werken op de agriturismo van Gino en haar tante Viviana. Inmiddels is ze verloofd met de Italiaanse Luciano. Lisa's leven lijkt perfect als blijkt dat ze zwanger is. Dat gevoel verandert wanneer Mel, de vriendin van haar neef Tom, samen met haar vriendin Anouk vermist raakt tijdens een vakantie op Haïti.

NB: Een agriturismo is een boerenbedrijf dat niet alleen wordt gebruikt voor agricultuur, maar ook wordt ingezet voor toerisme. Vakantiegangers overnachten dus simpel gezegd op het terrein van de Italiaanse boer.

Lisa besluit om op zoek te gaan naar de waarheid. Ze reist naar Haïti om te onderzoeken wat er met Mel en Anouk is gebeurd. In de loop van haar zoektocht leert Lisa steeds meer over Mel en Anouk.

De passages die in cursief zijn gedrukt zijn soms angstaanjagend; het is duidelijk dat we hier te maken hebben met iemand die niet helemaal goed snik is.
Corine Kuijper weet de schoonheid van Sardinië prachtig te beschrijven. De lezer kan zich de prachtige landschappen en de heerlijke sfeer van het eiland goed voorstellen.

“Lisa staat voor het raam met haar glas champagne. Ze staart de straat in. Het voor haar zo bekende beeld uit haar jeugd. Als ze omkijkt, de kamer in, ziet ze in gedachten haar oma aan tafel zitten. Op tafel staat de grote schaal waar het vlees op feestdagen op geserveerd werd. Ze weet nog dat ze, toen ze jaren geleden met Viv het huis ging opruimen na de dood van haar moeder, met die schaal op de grond zat te dromen. Viv had om haar gelachen, gezegd dat ze zo niet zouden opschieten. Ze is een dromer, altijd geweest.”

Schaduw over Sardinië is een spannend en meeslepend verhaal. De plot is goed doordacht en de personages zijn goed uitgewerkt. Lisa is een sympathieke hoofdpersoon, en haar zoektocht naar de waarheid is zowel spannend als ontroerend.De auteur:

Corine Kuijper woont in Haarlem samen met haar Italiaanse vriend. 
In 2018 begon zij met schrijven. ‘Schaduw over Sardinië’ is haar tweede 
roman en het los te lezen vervolg op haar in november 2020 uitgegeven debuutroman ‘Schaduwfamilie.’
Sinds 12 december 2022 is haar derde roman 'Misleid' te koop . 
'Misleid' neemt je mee naar Congo, Saoedi-Arabië en de Verenigde Staten. Een verhaal over drie vrouwen.

Schaduw over Sardinië koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:
bol.com

Boekgegevens:

Titel: Schaduw over Sardinië
Auteur: Corine Kuijper
Genre: roman
Uitgave: paperback, 270 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Ellessy, oktober 2021
ISBN: 9789464490022
ISBN: 9789464490039 (eBook)
ISBN: 9789464492880 (luisterboek)


Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor het toezenden van een recensie-exemplaar (tweede druk januari 2022)
(bron info: Uitgeverij Ellessy)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.