woensdag 20 september 2023

Ik las: 'Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact' geschreven door P. Dieudonné

 


Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact

Rechercheur De Klerck onderzoekt de verdwijning van een winkeleigenaar. Het mysterie neemt een bizarre wending als een lijk opduikt met een kikkertje op het hoofd.

Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact is het zevende deel in de detectiveserie van P. Dieudonné over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche.

Zoals jullie weten ben ik al vanaf het begin een fan van Lucien de Klerck.
Verder in dit blog staan de eerste zes titels met een link naar mijn recensies.

In dit deel onderzoeken De Klerck en zijn assistent Klaver de verdwijning van Hubèrt Captein, eigenaar van een sportwinkel aan het Weena. Zijn vrouw Paulien doet de volgende dag aangifte van vermissing.
Captein lijkt in rook te zijn opgegaan, maar zijn vrouw vermoedt dat hij het slachtoffer is van een ernstig misdrijf.

De Klerck en Klaver komen al snel achter een duister geheim uit Capteins verleden. 
Het onderzoek leidt De Klerck en Klaver naar een gevaarlijke wereld van drugs, gokken en criminaliteit. Ze moeten alles op alles zetten om de waarheid te achterhalen en de daders te pakken te krijgen.

“Haar blik verhelderde.
‘Ja, dat was zijn naam. Ze hebben het uitgepraat. Na afloop gingen ze als de beste vrienden uit elkaar. Ze hadden een soort… eh, hoe noemde ze het ook alweer?’
Haar wenkbrauwen trokken zich weer samen.
‘Ze hadden een soort…,’ herhaalde zij, hardop denkend. ‘Een soort… eh, pact. Ja, dat was het. Ze sloten een vriendschapspact.’ “

Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact is een echte detective. De plot is goed doordacht en de personages zijn goed uitgewerkt. De Klerck is een sympathieke, gemoedelijke hoofdpersoon en zijn zoektocht naar de waarheid is ontroerend.

Dieudonné heeft een eenvoudige schrijfstijl die garant staat voor een heerlijk tussendoortje zonder moeilijke woorden, met een écht Rotterdams tintje.
De pers over de vorige boeken van deze auteur: 

“Meeslepend en vol spanning. Als je de tijd hebt, lees je het in één ruk uit.” – AD Rotterdams Dagblad. 

“De sympathieke Lucien de Klerck en jeugdige assistent Ruben Klaver zijn een waardig Rotterdams equivalent van het Amsterdamse voorbeeld. (...) Nog een paar deeltjes en de tv-serie kan niet uitblijven.” – Detective & Thrillergids 2020 

De auteur:

Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. 

Stel dat Appie Baantjer nóg een detectiveserie had geschreven… een serie die zich niet in Amsterdam, maar in Rotterdam afspeelt – vanuit deze gedachte schrijft Paul Dieudonné.
Wie de boeken over rechercheur De Klerck leest, kan er niet omheen: Paul Dieudonné is sterk beïnvloed door het omvangrijke oeuvre van A.C. Baantjer.


Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact
Serie: De Klerck (7) 
Auteur: P. Dieudonné
Genre: detective
Uitgave: paperback, 144 pagina’s
Uitgever: E-Pulp Publishers,  november 2022
ISBN: 9789492715609
ISBN: 9789492715616 (eBook)
NUR: 331


Met dank aan E-Pulp Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: E-Pulp Publishers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.