dinsdag 26 september 2023

Ik las: 'Kansloos' geschreven door Annemarie Snels

 Een lijk in Het Kanaal leidt tot een levensgevaarlijke zoektocht


Kansloos

Kansloos is de derde thriller van de Nederlandse auteur Annemarie Snels. 
Na de proloog en een eerste kennismaking met Inez Lovatt lezen we over de ontdekking van het lichaam van een jonge vrouw op een vrachtschip in Het Kanaal. De vrouw werd tijdens een grote storm op het dek van het vrachtschip geworpen en de Britse agenten Will Carrick en Jeff Purdy politie in Dover hebben geen aanknopingspunten. 
Het enige dat ze vinden op het lichaam van de overledene is een foto op een doorweekte mobiele telefoon waarop de Hanging Rock op Alderney te zien is; dat is het noordelijkste eiland van de Kanaaleilanden.

Daarom wordt de zaak overgedragen aan de politie van Guernsey, waar agente Inez Lovatt de opdracht krijgt om de identiteit van de vrouw te achterhalen. Hiervoor vertrekt ze naar Normandië en Inez komt al snel terecht in de onderwereld van internationale vastgoedbeleggers. Ze ontdekt dat de vrouw een belangrijke rol speelde in een corrupte deal, en dat haar dood nauw verbonden is met deze deal.
Inez heeft zelf ook nogal wat problemen waar ze mee worstelt, waaronder de verdwijning van haar moeder. 

“Haar zintuigen staan op scherp. Door het karkas van de auto heen, hoort ze de wind door de bomen ruisen en ruikt ze vers gemaaid gras. Ze heeft geen idee of het werkelijkheid is, maar het geluid en de geur troosten haar. Voor hen doemt een dorpje op met alleen witte huizen voorzien van rode en zwarte dakpannen. Vroeger had ze een hekel aan deze eenheidsworst, nu kijkt ze haar ogen uit. Alles neemt ze in zich op, omdat alles de laatste keer kan zijn.”

Kansloos leest als een niet al te spannende detective. De setting op de Kanaaleilanden is prachtig beschreven. Het verhaal kabbelt verder, maar naarmate het einde nadert stijgt de spanning weer naar het niveau waarop deze in het begin aanwezig was. De auteur:

Annemarie Snels (1971) is geboren in het dorp Wouw, in 2001 getrouwd met Koen (1968) en moeder van Joep (2006) en Lieke (2009). Samen met haar gezin woont ze in het West-Brabantse Roosendaal. 
In 1996 is ze afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg) in de richting Schrijvende Pers. Op dit moment werkt ze 24 uur per week als schrijvende communicatiemedewerker bij een beroepsopleider. In haar vrije tijd zingt ze bij een popkoor. 
Kansloos is haar derde thriller. 
Eerdere boeken die van haar verschenen: Waterval en Herstart.

Neem een kijkje op haar website.

Kansloos koopt u als eBook bij:

‘Kansloos’ als paperback kun je rechtstreeks bij Annemarie bestellen: info@annemariesnels.nl

Boekgegevens:

Titel: Kansloos
Auteur: Annemarie Snels
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 210 pagina’s
Uitgever: Hamley Books, oktober 2022
ISBN: 9789083281605
ISBN: 9789464661286 (eBook)
NUR: 330, 332


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een papieren recensie-exemplaar.
(Bron info: Hamley Books)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.