donderdag 7 september 2023

Ik las 'Het incident' geschreven door Rudy Morren

Een huiveringwekkend verhaal waar niets is wat het lijkt


Het incident

‘Het incident’ is een psychologische thriller van de Vlaamse auteur Rudy Morren. Het boek vertelt het verhaal van een ogenschijnlijk gelukkig gezin uit Antwerpen dat instort na een tragische gebeurtenis.

Het verhaal begint met de achttienjarige Laura die enkele weken voor kerst in Antwerpen aankomt om het weekend bij haar ouders door te brengen. Ze belt haar ouders en broer, echter niemand neemt op. Uiteindelijk besluit ze om naar huis te fietsen, maar ze komt nooit aan...

“Ze is boos op haar pa, ma en broertje. Op Luuk. En op de rest van de wereld. Maar bovenal is ze boos op zichzelf, en tegen de jammerende natuurelementen in draait ze de hoek om en verdwijnt langs de achterkant van het station. Boven de gutsende regen en huilende wind uit schreeuwt ze zichzelf de ergste verwijzen toe. Er is toch niemand die het kan horen.”

Twee jaar later verkeert het huwelijk van Maarten en Karen nog altijd in een crisis. Karen heeft nachtmerries en waanbeelden en ze weet zeker dat Laura nog leeft. Maarten voelt zich verwijderd van zijn vrouw en zijn zoon Quinten, die zich op zijn beurt terugtrekt in zijn eigen wereld.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Maarten, Karen en Quinten. Rudy Morren weet de lezer in het begin op het verkeerde been te zetten waardoor het onduidelijk is wat er precies is gebeurd. Naarmate het verhaal vordert, ontwart Morren een waarheid die erger is dan Maarten en Karen ooit hadden kunnen vermoeden. De verschillende verhaallijnen komen tegen het einde van het boek op een knappe manier bij elkaar.

“Het is na schooltijd en Quinten fietst zo snel hij kan. Hij is op, het liefst wil hij stoppen en even aan de kant staan wachten tot hij rustiger wordt in hoofd en lijf. Maar die tijd heeft hij niet. Hij moet naar huis, zo snel mogelijk. De jongen is doodongerust dat er met zijn moeder wat aan de hand is. En daar heeft hij goede reden toe.”

‘Het incident’ is een goed geschreven en spannende thriller. Morren weet de lezer te boeien met een meeslepend verhaal en goed uitgewerkte personages.  'Het incident' is een aangrijpende ontdekkingsreis naar schuld, schaamte en verraad en hoe om te gaan met deze gevoelens.De auteur:

Rudy Morren (1963) werd bekend als acteur en schrijft sinds een tiental jaar ook scenario's van films en spannende televisiereeksen zoals Zone Stad (VTM), Deadline 14/10 (VTM) en Gent-West (VIER). 
Zijn thrillerdebuut Wild vlees (2019) werd enthousiast onthaald door pers en publiek. Met zijn tweede thriller Sneeuwspoor (2020) won Morren de Knack Hercule Poirotprijs. Inmiddels werden de filmrechten verkocht. In 2021 verscheen Verdronken land, dat eveneens genomineerd werd voor de Knack Hercule Poirotprijs.

Het incident koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het incident
Auteur: Rudy Morren
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 416 pagina’s
Uitgever: Horizon, september 2022
ISBN: 9789464102598
ISBN: 9789464102604 (eBook)
ISBN: 9789464102611 (audio-download)
NUR: 305


Met dank aan Horizon voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Horizon)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.