maandag 11 september 2023

Ik las: 'De Patiënt' geschreven door Petra Spark

 Wraak smaakt altijd zoet


De Patiënt


‘Ik ken jouw geheim, ik weet wat je met dat meisje deed.’

De Patiënt vertelt het verhaal van Vincent Roels, een man die een baan als persoonlijke verpleger krijgt voor de moeder van zijn beste vriend Erik. Peggy Vermoes lijdt aan de verschrikkelijke spierziekte ALS en heeft de klok rond verzorging nodig.

Vincent is een man met een duister geheim. Jaren geleden heeft hij een meisje vermoord en hij heeft het nooit aan iemand verteld. Wanneer Peggy hem via haar spraakcomputer vertelt dat ze zijn geheim kent, raakt Vincent in paniek. Hij begint te twijfelen aan zijn eigen geestelijke gezondheid en hij weet niet meer wie hij kan vertrouwen. 

“Zijn telefoon gooide hij moedeloos op de bank waarop hij zat. De bloedmaan stond hoog aan de hemel.
Voor het eerst was hij bang. Niet omdat hij vreesde te worden overvallen, niet uit angst om te worden afgetuigd door jongeren die te veel hadden gedronken en zin hadden om iemand in elkaar te slaan. Hij was zelfs niet bang van de verdomde bloedmaan waarover zijn oma vroeger griezelverhalen verzon.
Er was iets aan de hand waarop hij zijn vinger niet kon leggen.“

Vincent raakt in een maalstroom van gevoelens en weet niets meer zeker; heeft hij de genen van zijn moeder geërfd of is iemand hem bewust gek aan het maken zodat hij zelf een einde aan zijn leven zal maken?

“Hij stond op een kantelpunt in zijn leven. Nu zou alles duidelijk worden. Eindelijk zou hij te weten komen wie het brein was achter het onrecht...”

De Patiënt is een spannend en meeslepend verhaal dat de lezer op het puntje van zijn stoel houdt. Chantage en wraak zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal. 
De personages zijn goed uitgewerkt en realistisch.
De auteur weet de lezer in het ongewisse te houden over wat er echt is gebeurd en wie er achter de dreigementen zit.

Lees in De Patiënt over de duistere kant van de menselijke psyche en het gebruik van technologie in ons leven. Indien deze goed gebruikt wordt zorgt het voor een gerieflijk leven. 
Maar in het andere geval: angstaanjagend! De auteur:

Petra Spark – Vilvoorde, België – heeft van jongs af een voorliefde voor bloedstollende verhalen. In 2017 debuteerde ze met de thriller Artikel 13, bij Houtekiet, een imprint van Veen, Bosch & Keuning. Vervolgens verschenen Eén kans op zes, Gruwelijke Gave en Astarte.


De Patiënt koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De Patiënt
Auteur: Petra Spark
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 325 pagina’s
Uitgever: LetterRijn, oktober 2022
ISBN: 9789493192454
ISBN: 9789493192560 (eBook)
ISBN: 9789464498530 (luisterboek)


Met dank aan uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: uitgeverij LetterRijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.