zaterdag 5 mei 2018

'Het zonderwoorden-boek', geschreven door Lilian Stolk. Boekpresentatie 14 mei; het boek is nu al te reserveren.

Waarom we steeds meer zeggen met emoji


Het zonderwoorden-boek

Boekgegevens
Titel: Het zonderwoorden-boek
Auteur: Lilian Stolk
Illustraties: Lilian Stolk
Genre: Taal- en Letterkunde
Uitgave: paperback, 248 pagina’s
Uitgever: Maven Publishing, mei 2018
ISBN: 978 94 92493 42 2 (beschikbaar vanaf 8 mei a.s.)
ISBN: 978 94 92493 43 9 (e-book)
NUR: 610

  
‘Emoji-expert Lilian Stolk duikt in de wonderlijke digitale beeldenwereld en vertelt ons alles over deze vreemde tekeningen.’
RTL Late Night

‘Tijd dat iemand het belang van de invloed van emoji eens goed in kaart brengt. En dat is precies wat kunstenaar Lilian Stolk doet.’
Harper's Bazaar

We denken er vaak niet over na, maar er komt nauwelijks meer een appje of bericht voorbij waar ze níét in staan: emoji. Een fascinerend fenomeen, want emoji zijn meer dan alleen lollige, boze of verdrietige gezichtjes. Ze zijn wereldwijd onmisbaar geworden en hebben onze communicatie revolutionair veranderd.

Emoji-expert Lilian Stolk verklaart deze snelst groeiende (beeld)taal ooit. Ze spree8kt alle belangrijke figuren uit de emoji-wereld: van de Japanse bedenker tot de directeur van Unicode (dat bepaalt met welke symbolen we kunnen communiceren), en van computerwetenschappers tot stickerontwerpers die veel geld verdienen met zelfgemaakte emojisets.

Stolk laat bijvoorbeeld zien hoe deze van oorsprong Japanse uitvinding wereldwijd gemeengoed werd, wat voor effect emoji hebben op onze emoties en waarom we (tegenwoordig) zo gefocust zijn op beeld.

*Bomvol weetjes die onmisbaar zijn in ons sociale verkeer*

Het zonderwoorden-boek zal op 14 mei gepresenteerd worden bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, tijdens een avond over hoe emoji onze communicatie en wereld veranderd hebben. Toegang is gratis, meld je hier aan!

De auteur:
(foto: auteurspagina Maven Publishing)

Lilian Stolk is historicus, kunstenaar en Nederlands eerste emoji-expert. Haar focus ligt op het beeldender worden van onze taal en ze doet onderzoek naar emoji. Ze bekijkt de nieuwe beeldtaal zowel vanuit theoretisch als praktisch perspectief en treedt regelmatig op in de media om symbolen te duiden. Met The Hmm organiseert ze avonden over hedendaagse beeldcultuur. Daarnaast ontwerpt ze digitale stickers en geeft ze emoji-workshops.
(Bron: Maven Publising)

In de media is Lilian regelmatig te zien om daar uitleg te geven over het gebruik van emoji. Ze was onder andere te gast bij: RTL Late Night, NOS op 3, Het Jeugdjournaal, Het Parool en Metro.
(bron: website Lilian Stolk)

Het zonderwoorden-boek reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Maven Publishing voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.