woensdag 9 mei 2018

Vandaag in de schijnwerpers: 'Nachtengeltjes en driehoekjes', geschreven door Dorian d'OliveiraNachtengeltjes en driehoekjes

Boekgegevens
Titel: Nachtengeltjes en driehoekjes
Auteur: Dorian d’Oliveira
Genre: novelle
Uitgave: paperback, 160 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij ASPEKT, februari 2018
Omslag en illustraties: Itsme Marks
ISBN: 9789463383943
NUR: 300

In de sprankelende novelle Nachtengeltjes en driehoekjes ontmoeten, na een jarenlange breuk, twee voormalige geliefden elkaar weer. Dit vieren ze door te gaan dineren in een restaurant waar ze vroeger vaak te gast waren.
Kunst, wetenschap, literatuur, religie, hekserij en ook het leven zelve worden op luchtige toon besproken zonder ook maar een moment aan diepzinnigheid in te boeten. 
Na het diner besluiten ze nog eventjes hun oude stamkroeg te bezoeken. Daar lopen ze twee figuren tegen het lijf die toentertijd een ongewone rol speelden in hun relatie. Gaandeweg glijden de gewezen lovers steeds verder terug in het verleden. Het evangelie van het genot wordt met verve opnieuw gepredikt. 
Vreemd genoeg schemert wraakzucht hierbij enkele malen behoorlijk door. De felle gesprekken over het ware, het goede en het schone dreigen geregeld te ontaarden, hun liefde is niettemin weer volop opgebloeid. 
Maar wat betekenen die raadselachtige toespelingen op Jayne Mansfield en de film The girl can't help it?
(bron: ASPEKT)

De auteur:
(foto: Dorian d'Oliveira)

Dorian d’Oliveira studeerde Geschiedenis en Wijsbegeerte in Leiden en Amsterdam. Vervolgens voltooide hij in vlot tempo de opleiding Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit Nederland. 
Momenteel schrijft hij een proefschrift over feitenvorming in de wetenschap. Voor dien was hij werkzaam bij een filmbedrijf. Tevens verdiende hij enige tijd zijn beleg als dagbladjournalist.
Meer wetenswaardigheden over de intrigerende persoonlijkheid staan op zijn website.

Nachtengeltjes en driehoekjes koopt u bij uw lokale boekhandel of 

Met dank aan Dorian d’Oliveira voor het toezenden van een recensie-exemplaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.