woensdag 30 mei 2018

In de schijnwerpers: 'Livestream', geschreven door Buddy Tegenbosch

Een sensationele zoektocht dwars door Manhattan


Livestream

Boekgegevens:
Titel: Livestream
Auteur: Buddy Tegenbosch
Genre: Young Adult
Uitgave: paperback, 192 pagina's
Uitgever: Van Goor, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, 2017
ISBN: 978 90 00356 97 3
ISBN: 978 90 00356 98 0 (e-book)
NUR: 284, 285


Hey.

Ik ben Rick en ik heb echt de meest krankzinnige dag achter de rug.
In New York. Met Kris.
Of eigenlijk: zonder Kris, want ik had haar nog maar net ontmoet of ze was alweer weg. En dan bedoel ik ook echt verdwenen. Vanished.


Rick heeft nog niet veel van de wereld gezien. Tot nu toe dan. Want na weer een mislukt schooljaar besluit hij om tijdens de kerstvakantie naar zijn achterneef in New York te gaan. In de metro ontmoet hij Kris. Ze is anders dan de andere meiden in zijn klas, dan de meiden in zijn dorp, dan ieder meisje dat hij ooit ontmoet heeft. Wanneer ze hem vertelt van haar plan doet hij mee. Tegen iemand als Kris zeg je geen nee.

Dat is het begin van een absurde, twintig uur durende zoektocht dwars door Manhattan, met een basejump, een dragqueen, een ontvoering, een explosie, een kopstoot, en uiteindelijk... met Kris.
(bron: achterflap)

De auteur:
(foto: Unieboek | Het Spectrum)

Buddy Tegenbosch wordt in 1975 in Eindhoven geboren. In 1993 doet hij eindexamen en gaat hij naar de Sportacademie die hij in vier jaar afrondt, waarna hij besluit om niet gymleraar, maar piloot te worden. Hij volgt zijn luchtvaartopleiding aan de Nationale Luchtvaartschool. Sinds 2000 is hij werkzaam bij Lufthansa in Duitsland.
En Buddy schrijft!
Zijn eerste jeugdroman, getiteld Pokerface, werd al meteen genomineerd voor de Crimezone Beste Young Adult Thriller Award 2012.

Eerder las ik van Buddy Tegenbosch in 2016 Oog om Oog en ik was behoorlijk onder de indruk. Klik op de link voor mijn recensie.

Van Buddy Tegenbosch verscheen bij Van Goor:
2012 Pokerface

Livestream koop je bij je lokale boekhandel of bij:

Met dank aan de auteur voor het toezenden van een gesigneerd, gewonnen exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.