vrijdag 4 mei 2018

In de brievenbus: 'De veertiende kolonie', geschreven door Steve Berry

Cotton Malone moet een aanslag op de president tijdens de inauguratie zien te voorkomen


De veertiende kolonie

Boekgegevens
Titel: De veertiende kolonie
Auteur: Steve Berry
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 496 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, april 2018
ISBN: 978 90 26142 55 0
ISBN: 978 90 26142 56 7 (e-book)
NUR:  332
Oorspronkelijke titel: The 14th Colony
Vertaling: Gert-Jan Kramer

De veertiende kolonie (The 14th Colony) van Steve Berry (auteur van o.a. Het koningsbedrog, De Lincoln mythe en Het patriottenspel) is opnieuw een weergaloze politieke thriller van zijn hand. Voor de fans van House of Cards, Designated Survivor en West Wing.

Door een onduidelijke wet over de presidentiële opvolging, zou een succesvolle aanslag op de verkozen president én vice-president voorafgaand aan de inauguratie tot niets minder dan een politieke chaos kunnen leiden.

Enkele uren voor de inauguratie ontdekt de geheime dienst dat oud KGB-agent Aleksandr Zorin zwaar bewapend op weg is naar Washington D.C. Zorin is van plan die maas in de wet te benutten.

Zorin wordt gesteund door een groep die zich de ‘Society of Cincinnati’ noemt. Die beweging had ooit tot doel Canada als veertiende kolonie aan de VS toe te voegen. Cotton Malone raakt verwikkeld in een race tegen de klok om niet alleen de verkozen president, maar ook het voortbestaan van de VS te beschermen.

De auteur: 
(Photo: © Kelly Campbell)

Steve is geboren (1955) en getogen in Georgia, USA en afgestudeerd aan de Walter F. George School of Law op Mercer University. Hij was ruim 30 jaar advocaat.
Steve Berry is een van de oprichters van International Thriller Writers—een groep van meer dan 2.600 thriller auteurs uit de hele wereld—en was daarvan zelfs drie jaar co-president.
De boeken van bestsellerauteur Steve Berry worden alom geprezen vanwege hun rijkdom aan historische details en de grondige research. Zijn thrillers verschijnen in veertig talen in 51 landen.

Klik op de gekleurde titel en lees mijn recensie van Het koningsbedrog
en De Lincoln mythe

De veertiende kolonie koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het toezenden van dit recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.