zaterdag 19 mei 2018

Mag ik uw aandacht voor een boek vol vogelverhalen: 'Kwie kwie kwie kwie kwie', geschreven door Camilla Dreef

een boek vol vogelverhalen

Kwie kwie kwie kwie kwie
een boek vol vogelverhalen

Boekgegevens
Titel: Kwie kwie kwie kwie kwie
Auteur: Camilla Dreef
Genre: kinderboeken, natuur/plant/dier
Uitgave: gebonden, 200 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Nieuwezijds, april 2018
ISBN: 978 90 57124 80 8
NUR: 223

Met illustraties van Liset Celie (1991). Ze studeerde in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.
Neem een kijkje op haar prachtige website.

Vogels kijken kun je altijd en overal. Thuis, in je tuin of op je balkon. Buiten, op straat, in het park of in het bos. Onderweg, in de auto, op de fiets of vanaf een bootje.

Camilla begon al vroeg naar vogels te kijken en vertelt nu haar mooiste vogelverhalen. Over brutale meeuwen, baltsende futen, reislustige trekvogels en vissende aalscholvers. Over het vliegtalent van een spreeuw en over schuwe zwarte spechten. Over paalzitters, dwaalgasten en nestvlieders.

Wist je dat er vogels zijn met een GPS-rugzakje om? En waarom waren de vogels uit de tuin van Camilla’s opa en oma opeens verdwenen?

Camilla Dreef neemt je mee op een ontdekkingsreis in de vogelwereld. Die is er voor iedereen, vol verrassingen als je eenmaal weet hoe je ernaar moet kijken. En wie weet ontdek jij wel een vogelaar in jezelf!

In de media:

'Persoonlijke en aanstekelijke verhalen waarin de kennis en weetjes niet door de strot worden geduwd maar enthousiasme de rode draad is. (...) Let ook op de tekeningen van het nieuwe illustratietalent Liset Celie' - Jaapleest

Camilla Dreef werd geïnterviewd door het radio-1-programma Nieuws&Co. Lara Rense over het boek: 'Een fris en mooi geïllustreerd boek dat zowel jong als oud kunnen lezen.(...) Dit boek toont Nederlandse vogels in al hun glorie.' Luister de uitzending terug

'Een mooi geïllustreerd en leerzaam boek dat kan bijdragen aan een jonge generatie vogelaars en vogelbeschermers.' - Ko Katsman op Vogeldagboek.nl

'Het is de combinatie van persoonlijke schrijfstijl, herkenbare vogels (en soms iets minder bekende soorten) en leuke weetjes die haar boek zo aangenaam maken. (...) Het leuke van Camilla is dat ze deze weetjes zo beschrijft dat iedereen er iets mee kan, ook als je (nog) geen vogelaar bent. (...) Een boek ook vol mooie en karakteristieke illustraties van Liset Celie. Fraai vormgegeven als hardcover.' - De Visdief

'Prachtig geïllustreerd' - Het Parool 

De auteur:
(foto: Lars Soerink)

Camilla Dreef (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming. Ze is bekend van haar tv-optredens, onder andere in Binnenstebuiten.kro-ncrv en In de ban van de Condor, en haar vlog over het Haringvliet.

Kwie kwie kwie kwie kwie koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Uitgeverij Nieuwezijds voor het toezenden van een exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.