maandag 22 april 2024

Ik las en ging mee op reis: 'Sporen naar de horizon' geschreven door Bastiaan Brink

 Een reis rond de wereld


Sporen naar de horizon

In ‘Sporen naar de horizon’ neemt Bastiaan Brink de lezer mee op een avontuurlijke reis om de wereld. Gedurende een jaar waagt hij zich in onbekende gebieden, op zoek naar schoonheid en intense ervaringen. Van de besneeuwde toppen van de Himalaya tot de uitgestrekte woestijnen van Mongolië, Brink beschrijft zijn ontmoetingen met diverse culturen en de adembenemende landschappen die hij tegenkomt met een pakkende en beeldende schrijfstijl.

Voor in het boek staat een inhoudsopgave. Dat is fijn om een stuk wat je opnieuw wilt lezen snel te vinden. Bastiaan Brink is meer dan alleen een reiziger; hij is een gedreven observator met een scherp oog voor detail. Hij beschrijft de lokale gebruiken en tradities met respect en fascinatie, en gaat in gesprek met mensen van alle rangen en standen. Hierdoor krijgt de lezer een uniek inkijkje in het leven van mensen over de hele wereld.

Naast de prachtige beschrijvingen van zijn reizen, reflecteert Brink ook op zijn eigen ervaringen. Hij deelt zijn gedachten en gevoelens over de wereld en zijn plaats erin, en onderzoekt thema's als zingeving, geluk en verbinding.
In ‘Woord vooraf’ vertelt Bastiaan Brink over het hoe en waarom van ‘Sporen naar de horizon’.

“Een wereldreis is in feite een grillige lijn die zich vrij en ongebonden voortbeweegt over de aarde, gestuurd door de persoonlijke voorkeuren en interesses van de reiziger. In het gunstigste geval ontstaat er een intuïtief geheel, een soort kunstwerk, waarvan de samenhang ligt in de manier waarop de schrijver kijkt, luistert, ervaart, voelt en dit alles verwoordt.”

‘Sporen naar de horizon’ is meer dan een reisverhaal; het is een inspirerende verkenning van de wereld en onszelf. Brink's passie voor het reizen en zijn openheid voor nieuwe ervaringen zijn aanstekelijk, en zijn boek zal ongetwijfeld een verlangen oproepen om zelf de wereld te verkennen. De foto’s zijn een mooie aanvulling op het betreffende onderdeel van de reis. Het is duidelijk dat Bastiaan Brink veel aanvullend onderzoek heeft gedaan naar de plekken die hij bezocht heeft en heeft dat verwoord op een manier die ervoor zorgt dat je er zelf ook naartoe wilt gaan.

Ik heb ‘Sporen naar de horizon’ (5e druk!) graag gelezen.


De auteur:

Bastiaan Brink (1973) is musicus en schrijver. Daarnaast studeerde hij antropologie, filosofie en theologie aan de Universiteit van Amsterdam. Al van jongs af aan maakt hij reizen en probeert hij mensen via een muzikale of geschreven vertelling mee te voeren naar werelden die zich bevinden achter de horizon.
Neem ook een kijkje op zijn website.

Sporen naar de horizon koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Sporen naar de horizon – Een reis rond de wereld
Auteur: Bastiaan Brink
Genre: literaire non-fictie, reizen en vakantie
Uitgave: gebonden in halflinnen band, met leeslint, geïllustreerd, 280 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Elmar, 5e druk juni 2023
ISBN: 9789038928951
ISBN: 9789038927398 (eBook)
NUR: 508


Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Elmar)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.