zaterdag 8 juni 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Rechercheur De Klerck en de sluier van de dood' geschreven door P. Dieudonné. Reserveren is al mogelijk!

 “Voor wie van Baantje houdt zijn de boekjes uit de serie ideaal. Elk deel is weer heel origineel.”
 – Boekhandel Mark Snoek in Mezza


Rechercheur De Klerck en de sluier van de dood

De Klerck en Klaver staan voor de meest ingewikkelde zaak in hun gezamenlijke carrière als het lijk van een jonge vrouw in een kringloopwinkel wordt gevonden. Doordat zij vrijwel geen kleding draagt, is haar identiteit moeilijk vast te stellen, ofschoon ze qua uiterlijk treffend lijkt op actrice Marilyn Monroe. Het spoor leidt naar de ijssalon van Emir Çelik in Delfshaven. De Turkse eigenaar heeft bonje met zijn vrouw, die hem verliet omdat zij hem verdenkt van overspel. Was de dode vrouw zijn minnares? En wat is de rol van zijn echtgenote, die zich in het nabijgelegen Hotel Hollywood verschuilt?

Rechercheur De Klerck en de sluier van de dood is het tiende deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche.


De auteur:

Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. 
Jarenlang had Dieudonné in Montreal een antiquariaat, tot doofheid en andere gezondheidsklachten hem dwongen de zaak te verkopen. Sindsdien droomt hij ervan in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeeld A.C. Baantjer. Paul Dieudonné concentreert zich momenteel op het schrijven van nieuwe delen in de De Klerck-serie.

Stel dat Appie Baantjer nóg een detectiveserie had geschreven… een serie die zich niet in Amsterdam, maar in Rotterdam afspeelt – vanuit deze gedachte schrijft Paul Dieudonné.

Wie de boeken over rechercheur De Klerck leest, kan er niet omheen: Paul Dieudonné is sterk beïnvloed door het omvangrijke oeuvre van A.C. Baantjer.

Neem ook een kijkje op deze website.

Eerder las ik van Paul Dieudonné:


Rechercheur De Klerck en de sluier van de dood koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Rechercheur De Klerck en de sluier van de dood
Serie: De Klerck (10)
Auteur: P. Dieudonné
Genre: Literaire fictie, biografie, misdaad
Uitgave: paperback, 216 pagina’s
Uitgever: E-Pulp Publishers, 25 juni 2024
ISBN: 9789492715739
ISBN: 9789492715746 (eBook)
NUR: 331


Met dank aan E-Pulp Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: E-Pulp Publishers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.