maandag 10 juni 2024

In de brievenbus mijn gewonnen exemplaar van 'Volle bloei', een roman geschreven door Hetty Kleinloog.

 


Volle bloei


Volle bloei is het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen nog een droom te verwezenlijken heeft, nemen ze een besluit: ze zijn weer zo jong als ze zich voelen en gaan overdoen wat overgedaan moet worden.

Zo wil Danny, een rasechte Amsterdamse, nog één keer een hit schrijven én zingen. En Wanda, diplomatenvrouw, wil bewijzen dat ze ook in haar eentje een wereldreis kan maken. Lies, die altijd voor haar moeder heeft gezorgd, zou voor het eerst in haar leven een grote liefde willen én een orgasme. Anneke is op zoek naar haar ter adoptie afgestane zoon. En Greetje wil weten of ze de moord op haar man, waarvoor ze twaalf jaar heeft vastgezeten, wel echt heeft gepleegd. 


'Een hilarische en ontroerende ode aan vriendschap en het leven.’ 
– Dieuwertje Blok

‘Verrassend en beeldend, erg genoten van dit boek.’ 
– Sara Kroos

‘Volle Bloei van Hetty Kleinloog is hilarisch, serieus, ontspannend: een perfect zomerboek! Vond je Pogingen iets van het leven te maken leuk? Je weet wel de dagboeken van Hendrik Groen? Dan weet je nu waarvoor je 8 juni naar de boekhandel moet rennen.’ 
– oud DWDD-panellid Monique Burger

De auteur:

Hetty Kleinloog is auteur, tekstdichter, scenario- en toneelschrijver. Ze schrijft onder andere voor muziektheatervoorstellingen en televisieseries als ONM, SpangaS, De Spa en De Kameleon. In 2014 publiceerde ze de jeugdroman Vuurwerk.
Volle bloei (2018) is haar geslaagde literaire debuut en het eerste deel van de Volle-trilogie, in 2019 gevolgd door het tweede deel, Volle kracht
Mei 2021 verscheen De zusjes, het eerste deel in de spannende detectiveserie Kauffmann & Kauffmann, dat zeer lovend is ontvangen door pers, boekhandelaren en andere lezers. De zusjes werd zelfs uitgeroepen tot beste thrillerdebuut van 2021. Ook deel 2, Nachtwerk, dat in november 2021 verscheen, werd een groot succes. De serie speelt, net als haar novelle Een goede kerst, in hartje Amsterdam.
Volle bloei was haar eerste roman in het volwassenengenre.

Lees hier mijn recensie van De zusjes.

Volle bloei koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:
bol.
Bruna.nl
Libris
Standaard Boekhandel

Boekgegevens: 


Titel: Volle bloei
Volle trilogie (1)
Auteur: Hetty Kleinloog
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback met flappen, 416 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Marmer, juni 2018
ISBN: 9789460684357
ISBN: 9789460687686 (eBook)
ISBN: 9789463624657 (luisterboek)
NUR: 305


Met dank aan Hetty Kleinloog voor het toezenden van mijn gewonnen exemplaar. Mijn recensie volgt nog op een latere datum.
(bron info: Uitgeverij Marmer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.