zaterdag 15 juni 2024

Vandaag in de schijnwerpers: 'Ware Moed - De strijd van Oekraïners' geschreven door Joris Voorhoeve

 De strijd van Oekraïners


Ware Moed

Oekraïense mensen vechten voor hun vrijheid. Dit boek schetst de offers die zij brengen en de overtuigingen die hen overeind houden tegenover de grote overmacht van Rusland. Zij hebben onze hulp nodig. Ze vechten ook voor onze Europese idealen. Deze mannen en vrouwen waarschuwen wat Europa te wachten staat als Rusland Oekraïne onderwerpt.

De netto-opbrengst van dit boek wordt 50-50 verdeeld over de Stichting OpenDoorUkraine.nl, die humanitaire en wederopbouwprojecten in Oekraïne uitvoert, en de stichting Netherlands for Ukraine die o.a. zwaar gewonde veteranen rehabiliteert.

De auteur:

Joris Voorhoeve (1945) is schrijver over internationale vraagstukken.
Hij leidt de Sen Stichting voor Onderzoek en Onderwijs inzake Internationale Samenwerking. Hij werkte voor de Wereldbank, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en was directeur van de Teldersstichting. Hij was lid van de Tweede  Kamer en fractievoorzitter van de VVD, directeur Clingendael, minister van Defensie, lid Raad van State en sinds 1979 tevens hoogleraar Internationale Betrekkingen aan verschillende instellingen van hoger onderwijs. Was voorzitter van o.a. Het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken, het Global Partnership for the Prevention of Armed Conflict, Oxfam Novib en Oxfam International, en Vice-Voorzitter van de Adviesraad Internationale Vraagstukken. Hij is voorzitter van de Adviesraad van OpenDoorUkraine.nl en adviseur van de stichting Netherlands for Ukraine.

Ware Moed koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Ware Moed
Auteur: Joris Voorhoeve
Genre: samenleving en cultuur
Uitgave: paperback, 247 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, juni 2024
ISBN: 9789464871876
NUR: 402


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Aspekt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.