dinsdag 24 oktober 2017

Ik las 'Geruisloos', geschreven door Ellen De Vriend

Gevaar schuilt soms in één ogenblik onoplettendheid

Geruisloos

Boekgegevens
Titel: Geruisloos
Auteur: Ellen De Vriend
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 264 pagina's 
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., mei 2017
ISBN: 978 90 45212 73 9
ISBN: 978 90 45213 83 5 (eBook)
NUR: 332

De achterflap:
De succesvolle journaliste Stefanie is getrouwd met sleepbootkapitein Paul. Hun dochter Nina is zes. Omdat de spanningen in hun huwelijk flink zijn opgelopen, gaan ze op vakantie naar Zeeland. Twee weken tijd voor elkaar in een huisje op het strand moet hun relatie nieuw leven inblazen. Beiden weten ze dat dit de laatste kans is om hun relatie te redden.

Stefanie raakt in de ban van haar ex-vriend Timo die in een naburig huisje met zijn eigenaardige vrouw Marlen op vakantie is. De gevoelens die ze plotseling weer voor Timo voelt, verwarren haar, en brengen haar in een lastige positie ten opzichte van haar man. 
Dit zet haar relatie nog meer op scherp en opent tegelijkertijd haar ogen voor een nieuwe toekomst, zonder Paul, die steeds meer als een blok aan haar been begint te voelen. 
Maar hoe zorgt ze dat Timo's vrouw van het toneel verdwijnt, en waarom gedraagt die zich zo eigenaardig? 

Wat begint als een ontspannen vakantie, eindigt als een angstaanjagende nachtmerrie waaruit ontwaken onmogelijk blijkt. 

Mijn mening:

Ellen De Vriend heeft met Geruisloos wederom een thriller vol verrassingen afgeleverd.

In de proloog lezen we in cursief over een gebeurtenis die geen enkele ouder mee zou moeten hoeven maken. Je vermoed als lezer dat dit het karakter van Stephanie is, maar weet het niet zeker. Het perspectief van dit karakter is door het hele boek in cursief te volgen en zorgt in het laatste hoofdstuk bovendien voor een knaller van een afsluiter; een openbaring die totaal onverwacht komt.

Na de proloog lezen we in veertien hoofdstukken verder in het perspectief van Stephanie afgewisseld met het perspectief in cursief. Het verhaal is verdeeld in dertien vakantiedagen; de dagen van de vakantie waar Stephanie en Paul zo'n behoefte aan hebben. 
Al snel blijkt dat het zeker geen koek en ei is tussen deze twee, er hangt een beladen sfeer en de spanning in dit huwelijk is te snijden. De achtergrond van Stephanie en de geheimen die ze heeft voor haar man doen hier ook geen goed aan.

'De meisjes zitten nog steeds stilletjes naast elkaar op de bank. Af en toe vang ik de blik van een van hen. Ze zijn allebei nog veel te jong voor dode vaders, rechercheurs en psychisch verwarde moeders. Ik haal diep adem en laat dan de lucht ontsnappen.'

Geruisloos leest lekker vlot. De fijne, korte zinnen zorgen er voor dat je door de bladzijden heen vliegt. Het verhaal is niet overal even spannend maar is zeker boeiend genoeg om te willen blijven lezen. De beschrijvingen van de omgeving zorgen voor een herkenbaarheid die je weer doen verlangen naar het strand. Ik had het boek binnen een dag gelezen en heb er werkelijk van genoten. Niet te heftig, maar precies goed voor even goed te thrillen!

De auteur:

Ellen De Vriend schrijft al achttien jaar, variërend van verhalenbundels tot reisboeken. Geruisloos is na Bitterzoet (2013), de YA-thriller Crush (2014) en Vermist (2016) haar vierde thriller. 
Daarnaast is zij journalist voor diverse kranten en magazines en heeft zij een eigen tekstbureau.

Ik won Geruisloos bij een winactie van VrouwenThrillers.nl

Eerder las ik van Ellen De Vriend Crush! en Vermist.

Geruisloos koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.