donderdag 19 oktober 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Het boek van Stof', geschreven door Philip Pullman

‘Dit is opmerkelijk schrijven: moedig en gevaarlijk zoals de beste kunst hoort te zijn.’
The Times


Het boek van Stof  
La Belle Sauvage

Boekgegevens
Titel: Het boek van Stof
La Belle Sauvage
Auteur: Philip Pullman
Genre: fantasy
Uitgave: paperback, 448 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Prometheus, oktober 2017
ISBN: 978 90 44635 08 9
Oorspronkelijke titel: The Book of Dust
Vertaald door: Lia Belt, M. Mostert

22 jaar na Het gouden kompas, het eerste deel van de beroemde Noorderlicht-trilogie, keert Philip Pullman terug naar de parallelle wereld die al meer dan 17,5 miljoen lezers wereldwijd wist te betoveren.

Malcolm Polstead is een eerlijke en hulpvaardige jongen – maar hij is ook vreselijk nieuwsgierig. In het klooster verderop wordt in het diepste geheim het baby’tje Lyra verzorgd. 
Er is niets aan de hand, tot op een dag handlangers van het Magisterium hem opzoeken en alles over Lyra willen weten. Nietsvermoedend gaat Malcolm op onderzoek uit en raakt langzamerhand verstrengeld in een gevaarlijk complot. 
Ondertussen is er een storm op komst, en een overstroming dreigt. Deze overstroming zal ieders leven op zijn kop zetten. Wat kan Malcolm nog doen om Lyra in veiligheid te houden?

Voor oude Pullman-fans werpt dit avontuurlijke verhaal nieuw licht op oude bekenden; voor aanstaande Pullman-fans is het een meeslepende introductie. Eén ding staat vast: deze nieuwe held zal alle harten veroveren.

De auteur: 
(foto: website Philip Pullman)

Philip Pullman (1946) won vele prijzen, waaronder de Smarties Prize, de Carnegie Medal, The Guardian Children’s Fiction Prize, de Whitbread Award en de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award. In 2008 noemde The Times Pullman in zijn lijst van ‘De 50 Grootste Britse schrijvers sinds 1945’.

Lees meer over Philip Pullman op zijn website.

Het boek van Stof koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.