maandag 2 oktober 2017

MAANDAG-WINACTIE *****Deze actie is nu gesloten*****


Het harde paradijs
Opkomst, bloei en neergang van Bhagwan Shree Rajneesh (Osho) en hoe het was in de therapiegroepen

Boekgegevens
Titel: Het harde paradijs
Auteur: Karel Wellinghoff
Genre: esoterie algemeen
Uitgave: paperback, 260 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, april 2017
ISBN: 978 94 63381 84 0
NUR: 720

In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw was Bhagwan (‘Osho’ in later jaren) een bijzonder spraakmakende guru uit India, die vooral in het Westen van zich deed spreken.
Toentertijd is er veel gepubliceerd over zijn methoden die met name in de vele therapiegroepen werden toegepast. Over hoe het er feitelijk aan toeging is niet veel bekend.
Karel Wellinghoff doet in dit boek een penetrerend verslag als deelnemer aan deze groepen en hij beschrijft wat de gevolgen waren in de relaties van mensen en de maatschappelijke impact op hen.

Omdat het boek heet van de naald is geschreven heeft de lezer het gevoel bij dit explosieve gebeuren betrokken te zijn. Juist in deze tijd, waarin wij worden geconfronteerd met allerlei extreme gewelduitingen, geeft het boek zicht op wat er zoal sluimert en broeit in de menselijke psyche. De therapeuten van Bhagwan (Osho) hanteerden breekijzers om velerlei verdrongen trauma’s en onderhuidse spanningen in het licht van bewustzijn te brengen.

In het boek wordt verslag gedaan van zowel de negatieve als positieve effecten. We volgen de schrijver op zijn weg in deze beweging, maken mee hoe hij en zijn vriendin er hun weg in vonden en beleefden de ‘ontploffing’ die het hele circus uiteen deed spatten, na de arrestatie en later verbanning van Bhagwan (Osho) uit Amerika.

In deze MAANDAG-WINACTIE mag ik twee exemplaren verloten van Het harde paradijs, waarvoor mijn dank aan Uitgeverij Aspekt.


Meedoen gaat als volgt:
1) Like de boekenpagina op Facebook Mieke's blog: 'Graag gelezen', anders ben je uitgesloten van deelname
2) Like en deel het bericht over deze winactie op mijn boekenpagina, openbaar op jouw tijdlijn, zodat ik het kan zien.
3) Alleen bestemd voor adressen in Nederland en Belgiƫ.
4) Indien geen voor- en achternaam wordt vermeld, doe je niet mee. (Anoniem is geen naam)

Uitsluitend diegenen die aan bovenstaande voorwaarden voldoen kunnen meedoen aan deze winactie.
Deze actie start vandaag 2 oktober en sluit op zondag 8 oktober om 23.59 uur. Dinsdag 10 oktober maak ik de namen van de winnaars bekend. Indien de winnaars 15 oktober niet gereageerd hebben, worden nieuwe namen geloot.

Veel succes deelnemers!
Mieke Schepens

Het harde paradijs koop je bij je lokale boekhandel of

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.