woensdag 25 oktober 2017

Vandaag ontvangen 'Een trouwe vrouw', geschreven door Jane GardamEen trouwe vrouw

Boekgegevens
Titel: Een trouwe vrouw
Auteur: Jane Gardam
Genre: roman
Uitgave: hardcover, 320 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Cossee, september 2017
ISBN: 978 90 59367 22 7
ISBN: 978 90 59367 30 2 (Ebook)
Oorspronkelijke titel: The man with the wooden hat
Vertaler(s): Gerda Baardman en Kitty Pouwels

Begin jaren zestig keert Betty, op dat moment nog Elizabeth, terug naar haar geliefde, lawaaiige en naar heerlijk eten geurende Hongkong, waar zij is opgegroeid. Daar krijgt de jonge vrouw met de rode krullen, onmiskenbaar een kind van het British Empire, een onberispelijk huwelijksaanzoek. Schriftelijk, op briefpapier van een advocatenkantoor.

Als Betty 'eeuwige trouw' belooft aan Edward Feathers, een advocaat met de rare bijnaam Old Filth (Failed In London Try Hong Kong), weet zij intu├»tief, dat hun huwelijk nauwelijks op passie gegrond zal zijn. En zij weet nog niet, dat zij kort daarna Terry Veneering zal ontmoeten, de liefde van haar leven, en Edward Feathers' aartsrivaal. Toch zal ze later, als oude dame terug in Engeland, bij hoog en bij laag beweren dat zij hartstochtelijk van Edward houdt. 

Is liefde een kwestie van attitude? Of van integriteit?

De auteur: 
(foto: Jeremy Sutton-Hibbert Getty)

Jane Gardam (Yorkshire, 1928) is de enige schrijver die twee keer met de Whitbread/Costa Award bekroond is. Met haar trilogie rond het echtpaar Edward en Betty stond ze al meer dan een jaar op de bestsellerlijst in Duitsland. Een onberispelijke man werd in maart 2017 bij DWDD Boek van de maand en stond wekenlang in de bestseller top 60. Haar oeuvre omvat meer dan dertig boeken, romans, verhalen en kinderboeken. Ze is Fellow van de Royal Society of Literature en woont in East Kent.

‘Ik schaam me dat ik nog nooit van Jane Gardam had gehoord.’ – Matthijs van Nieuwkerk (DWDD)

‘Jane Gardams boeken behoren tot de grote schatten van de Engelse literatuur. Ze schrijft simpelweg schitterend. De lezers mogen blij zijn en zich op prachtige boeken en een groot leesplezier verheugen.’ – Ian McEwan

‘Scherpzinnig, van een warme menselijkheid, en echt grappig. Een van onze allerbeste schrijvers!’ – Hilary Mantel

Een trouwe vrouw koopt u bij bol.com

Een trouwe vrouw is een titel uit Verse inkt nr. 37 door Janneke Siebelink, en kreeg ik toegestuurd door bol.com Lees Magazine, waarvoor mijn hartelijke dank. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.