dinsdag 24 oktober 2017

Vandaag ontvangen: 'Oorsprong' geschreven door Dan BrownOorsprong

Boekgegevens
Titel: Oorsprong
Auteur: Dan Brown
Genre: literaire thriller
Uitgave: dwarsligger #500 
Uitgever: Ambo|Anthos Uitgevers, oktober 2017
ISBN: 978 90 49805 70 8 
NUR: 305
Oorspronkelijke titel: Origin
Vertaald door: Erica Feberwee, Yolande Ligterink

In Oorsprong houdt Robert Langdon zich bezig met de vragen: Waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? Het verhaal speelt zich af in Spanje: Madrid, Barcelona, Bilbao en Sevilla en zit vol moderne kunst, innovatieve technologie, codes, religie, geschiedenis en architectuur. 
Oorsprong is het nieuwe boek van Dan Brown, de populairste thrillerschrijver ter wereld.

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, bezoekt het hypermoderne Guggenheim-museum in Bilbao voor een belangrijke onthulling van een ontdekking die de wetenschap voor altijd zal veranderen. De gastheer van de avond is Edmond Kirsch, een veertigjarige miljardair en futurist wiens oogverblindende hightech uitvindingen en gewaagde uitspraken hem wereldberoemd hebben gemaakt. Maar de nauwkeurig georkestreerde avond barst plotseling uit in chaos, waardoor Kirsch’ waardevolle ontdekking voorgoed dreigt te verdwijnen. Duizelig en geconfronteerd met een directe dreiging, ontsnapt Langdon uit Bilbao, samen met de elegante museumdirecteur Ambra Vidal.

Ze vluchten naar Barcelona, gehaast op zoek naar een cryptisch wachtwoord dat Kirsch’ geheim kan ontsluiten. Langdon en Vidal zoeken hun weg door de donkere gangen van verborgen geschiedenissen en extreme religies, terwijl ze een gekwelde vijand moeten ontwijken die zijn alwetende macht rechtstreeks aan het Spaanse koninklijk huis lijkt te onttrekken – en die voor niets zal wijken om Edmond Kirsch tot zwijgen te brengen.

Moderne kunst en raadselachtige symbolen manifesteren zich veelvuldig in het spoor dat ze volgen, en Langdon en Vidal ontdekken aanwijzingen die ze uiteindelijk oog in oog brengen met Kirsch’ schokkende ontdekking. En met de adembenemende waarheid die ons zo lang is ontgaan…

Oorsprong (dwarsligger #500) koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Oorsprong is ook verkrijgbaar als:
paperback ISBN: 978 90 2457 679 1
hardcover ISBN: 978 90 2457 792 7
eBook          ISBN: 978 90 2457 680 7
luisterboek       ISBN: 978 90 2457 794 1

Over de auteur:
Dan Brown is een van de succesvolste thrillerauteurs van het moment. 
Hij brak wereldwijd door met zijn thrillers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie, Het Verloren Symbool en Inferno. September 2016, dertien jaar na het fenomenale, internationale succes van De Da Vinci Code, verschijnt  een Young Adult versie voor 13+ van deze wereldwijde bestseller. 

Als zoon van een prijswinnend wiskundige en een moeder die religieuze muziek speelde, werd Dan Brown in zijn jeugd omringd door de tegengestelde idee├źn van wetenschap en geloof. Deze tegenstellingen vormden de inspiratiebron voor Het Bernini Mysterie, het eerste boek met professor Robert Langdon in de hoofdrol.  

Tot hij besloot zich volledig op het schrijven te storten, doceerde Dan Brown Engels aan de Philips Exeter Acadamy. Samen met zijn vrouw Blythe, die kunsthistorica en schilderes is, gaat hij regelmatig op reis om research voor zijn boeken te doen.


NB: Gisteren won ik deze dwarsligger #500 omdat ik de code gekraakt had en vandaag lag hij al op mijn deurmat, waarvoor ik de uitgever hartelijk dank.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.