woensdag 25 oktober 2017

Vandaag ontvangen: 'Aftellen - De Cazalets Deel 2', geschreven door Elizabeth Jane HowardAftellen 
De Cazalets – Deel 2

Boekgegevens
Titel: Aftellen
Auteur: Elizabeth Jane Howard
Genre: roman
Uitgave: paperback, 592 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact, oktober 2017
ISBN: 978 90 25450 58 8
ISBN: 978 90 25451 39 4 (eBook)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: The Light Years, The Cazalet Chronicles: Volume Two
Vertaald door Inge Kok

In Lichte jaren maakten we kennis met de onvergetelijke Cazaletfamilie – drie generaties die een idyllische tijd doorbrachten op het familielandgoed Home Place vlak buiten Londen, in de laatste zorgeloze jaren voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.
Eerder las ik het Deel 1 - Lichte jaren en was enorm benieuwd naar het volgende deel, Aftellen.

In Aftellen, het tweede deel in de Cazalet-serie van Jane Howard, schrijven we 1939, Hitler is net Polen binnengevallen. De vrouwen en kinderen Cazalet worden geëvacueerd naar Home Place. 
De idyllische tijd van spelletjes en uitgebreide feestmalen is voorbij. De tienermeisjes Louise, Polly en Clary worden snel volwassen onder invloed van zowel de omstandigheden op het wereldtoneel als de gebeurtenissen in hun eigen leven.
Voor hun ouders verandert alles door de oorlog. Edward meldt zich bij de RAF, Rupert gaat naar de marine en wordt na Duinkerken in Frankrijk als vermist opgegeven. Hierdoor rust het hele familiebedrijf op de schouders van Hugh, die door zijn verwondingen uit de vorige oorlog zelf niet ten strijde kan trekken. 
En ondertussen wordt zijn geliefde Sybil getroffen door een mysterieuze ziekte. 

Voor de liefhebbers van Downton Abbey!

De auteur: 

Elizabeth Jane Howard (1923-2014) is een van de grootste schrijvers van het naoorlogse Engeland, een van de favorieten van Hilary Mantel, maar haar briljante romans werden vaak overschaduwd door haar turbulente privéleven. 
Howard werd geboren in 1923 in een upper-middle-class Engels gezin. Ze trouwde op negentienjarige leeftijd met een veel oudere man, die zij na de oorlog achterliet met hun pasgeboren dochter – een schandelijke keuze voor een vrouw in die tijd. In 1950 debuteerde ze met The Beautiful Visit, dat prompt bekroond werd met de John Llewelyn Rhys Memorial Prize. In 1965, na een aantal mislukte huwelijken én succesvolle romans, werd ze de tweede vrouw van Kingsley Amis. Ze verliet Amis in 1980, maar bleef contact houden met diens zoon Martin. 
En het was op aanraden van Martin Amis dat Howard in 1982 begon aan een romanreeks geënt op haar eigen familiegeschiedenis, de monumentale ‘Cazalet-kronieken’.

Aftellen – De Cazalets deel 2  koopt u bij uw lokale boekhandel of bij 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.