dinsdag 10 oktober 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Witter Zwart', geschreven door Johan van den Ende

Een op historische feiten gebaseerde oorlogsroman over verkeerde keuzes, verbittering, vriendschap, liefde en de gevolgen van diskwalificatie.

Witter Zwart

Boekgegevens
Titel: Witter Zwart
Auteur: Johan van den Ende
Genre: historische roman
Uitgave: Paperback, 464 pagina's
Uitgever: QuaLibri Uitgeverij,  verwacht 30 oktober 2017
ISBN:  978 94 92832 00 9
NUR: 342

Hoe maak je de juiste keuzes? De Italiaan en SS-officier Marco Sebastini Corletti wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog in kamp Dachau en later in het geannexeerde Italië voortdurend met deze vraag geconfronteerd. 
Door zijn toenemende twijfel over het naziregime gaat Marco op zoek naar antwoorden op essentiële levensvraagstukken, maar meer nog zoekt hij zichzelf. Wanneer hij verliefd wordt op een joodse violiste lijken de tegenstrijdige werelden waarin hij zich begeeft onverenigbaar. 
Kan hij zijn strijd winnen en zichzelf na zijn keuzes weer in de ogen kijken?

De auteur:

Johan van den Ende (1968) is ondernemend schrijver. Zijn debuut, de historische roman Witter Zwart, is de vrucht van jarenlang werken aan een verhaal én schrijverschap.

In 2016 rondde hij de opleiding van schrijfdocent af aan de Hogeschool van Amsterdam (DOCS). Zijn ambitie om andere schrijvers te helpen in hun groeiproces inspireerde hem om schrijvers ook te helpen in het uitgeefproces. Een eigen uitgeverij was naast een schrijfatelier het antwoord op die ambitie. Dat doet hij niet alleen, maar samen met zijn vrouw Joanne. Een inspirerende eenheid voor een veelheid aan schrijvers. 


1 opmerking:

  1. Helaas kan ik nog geen leesbevinding geven. De keuze van het onderwerp getuigt van moed en waarheidsliefde.

    Pim Wiersinga

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.