dinsdag 19 april 2016

'Anna & de French Kiss', geschreven door Stephanie PerkinsAnna & De French Kiss

Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. 

Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks, de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss? 

Dit boek las ik terwijl ik herstellende was van een griepje en toch had ik het binnen twee dagen gelezen. Dit lukte omdat het verhaal van het begin tot het einde boeiend bleef. Het is een heerlijk meidenverhaal dat zich afspeelt in Parijs, de stad van de liefde. De auteur heeft door alle informatie over Parijs en haar bezienswaardigheden mijn liefde voor de stad nog laten groeien.
Wie wil daar nou niet heen, vraag je jezelf af en je wilt Anna even door elkaar schudden om haar tot zinnen te brengen en te laten genieten van al het moois in haar jonge leventje.
Het verhaal wordt verteld met de manier van spreken van een 17- of 18-jarige, zonder kinderachtig te zijn. Het leest hierdoor heel prettig. Zelfs de momenten waarop de seksuele spanning tussen de hoofdpersonen goed voelbaar is, zijn verantwoord en toch aanlokkelijk vastgelegd door de auteur. 
Al lezende genoot ik van het groeien van de hoofdpersonen van nog vrij onzekere pubers tot bijna jongvolwassenen die vanzelfsprekend ook nog niet alle antwoorden hebben, maar in ieder geval minder bang zijn om de toekomst tegemoet te treden.
Een grensoverschrijdend verhaal met een vrolijke en positieve uitstraling. 

De auteur:
(foto: twitter)
Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van young adult-romans. Ze is geboren in South Carolina, groeide op in Arizona, studeerde aan de universiteiten van California en Georgia. Sinds 2004 woont ze in de bergen bij Asheville, North Carolina. Ze werkte eerder als boekhandelaar, daarna in de bibliotheek en nu als schrijfster. Ze heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan, waarvan Anna & De French Kiss als eerste in het Nederlands verschenen is. 
Op haar website kun je onder meer haar FAQ's lezen.
Ik kijk uit naar 'Lola & de Boy Next Door' van deze auteur.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Anna & De French Kiss
Auteur: Stephanie Perkins
Genre: young adult, 15+
Uitgave: paperback, 270 pagina's
Uitgever: Van Goor, Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum, april 2015 
ISBN: 978 90 00343 56 0
ISBN: 978 90 00343 57 7 (e-book)
Originele titel: Anna and The French Kiss
Vertaler: Karin Breuker

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.