donderdag 28 april 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Bloedspel', geschreven door Faye Kellerman.Bloedspel
Decker en Lazarus zijn terug in een meesterlijke thriller over een geheim genootschap van rijke en gewelddadige jongeren.

Een jongen van vijftien schiet zichzelf dood met een wapen dat zes jaar geleden is gestolen uit de spreekkamer van een dokter. Dat maakt nieuwsgierig.

De zelfmoord van Gregory Hesse - een leerling aan een prestigieuze school in LA - is een schok. Zijn moeder weigert te geloven dat haar zoon zichzelf heeft doodgeschoten en weet rechercheur Decker ervan te overtuigen deze zaak nader te bekijken. De zelfmoord van de jongen zorgt ook voor onrust bij Peter Decker en Rina Lazarus zelf. Gabe Whitman - de 15-jarige zoon van een moordenaar - woont al een jaar bij hen in huis. Hoewel hij zich gemakkelijk lijkt aan te passen, realiseren ze zich dat hij zo zijn geheimen heeft... 
Als niet lang na Gregory's zelfmoord een leerlinge aan dezelfde school de hand aan zichzelf slaat, is één ding duidelijk: dit kan geen toeval zijn. De dood van het meisje zet Decker op het spoor van een uiterst naargeestig groepje rijke, bevoorrechte jongeren met een gevaarlijke voorliefde voor geweld en wapens. 

'Wat P.D. James voor de Britse detectives heeft gedaan, doet Kellerman voor de Amerikaanse politiethriller, ze tilt hem naar een hoger niveau.' - Richmond Times-Dispatch

'Genadeloos, uitstekende plot en met vaart geschreven.' - Observer 

'Kellerman schept een claustrofobische sfeer, tegen een achtergrond van verderf, geweld en wantrouwen.' - Sunday Telegraph

De auteur:

(foto: Karen Miller)
Faye Kellerman woont in Californië met haar man, thrillerschrijver Jonathan Kellerman. Ze studeerde wiskunde en tandheelkunde en werd uiteindelijk een auteur van wereldformaat: van haar boeken zijn meer dan twintig miljoen exemplaren verkocht. Bloedspel is het twintigste boek over Peter Decker en zijn vrouw Rina Lazarus, stuk voor stuk sfeervolle en spannende psychologische thrillers waarin hun privéleven en het joodse geloof altijd een belangrijke rol spelen. Ook de lezers die Peter en Rina nog niet kennen weet Kellerman direct moeiteloos het verhaal in te trekken.

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Bloedspel
Auteur: Faye Kellerman
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 448 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, 26 april 2016
ISBN: 978 94 02708 60 8
ISBN: 978 94 02750 74 4
NUR: 330
Oorspronkelijke titel: Gun Games
Vertaald door Jan Smit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.