dinsdag 12 april 2016

Wordt verwacht: 'Dertien manieren van kijken' van Colum McCannDertien manieren van kijken 

Wanneer Mendelssohn het restaurant verlaat waar hij met zijn zoon heeft geluncht, wordt hij het slachtoffer van een brute aanslag. De rechercheurs die op de zaak zijn gezet analyseren de beelden van de beveiligingscamera’s, net zolang tot ze die ene aanwijzing vinden, waardoor alles op z’n plaats valt.

Dertien manieren van kijken is een novelle, onder dezelfde titel gebundeld met drie sterke korte verhalen. Een van die drie verhalen (What Time Is It Now, Where You Are?) is genomineerd voor de Sunday Times EFG Short Story Award.

De auteur:
(foto: website auteur)

Colum McCann, een van de belangrijkste hedendaage Angelsaksische schrijvers, toont opnieuw zijn kracht als verteller en hoe hij de kunst van de subtiliteit beheerst.

McCann is de auteur van onder andere Laat de aarde draaien waarvoor hij de National Book Award en de Dublin IMPAC Award kreeg toegekend. Zijn meest recente roman Trans-Atlantisch werd genomineerd voor de Man Booker Prize.
(bron: Uitgeverij De Harmonie)

Colum McCann leest  hier voor (in het Engels) uit zijn verhalenbundel.
De website van Colum McCann.

Boekgegevens:
Titel: Dertien manieren van kijken
Auteur: Colum McCann
Genre: verhalenbundel, vertaalde literatuur
Uitgave: paperback
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, april 2016
ISBN: 978 90 76174 84 6
Oorspronkelijke titel: Thirteen Ways of Looking
Vertaald door: Frans van der Wiel 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.