dinsdag 5 april 2016

Ontvangen en nog te lezen: 'Muurballade' geschreven door Jan Herman BrinksMuurballade

De Nederlandse historicus Xavier Hackel arriveert in 1988 in het afgesloten Oost-Berlijn om onderzoek aan de Humboldt Universiteit te doen. 
Al gauw krijgt hij het gevoel dat elke stap die hij zet geregistreerd wordt. Onvermijdelijk dringt zich de vraag op: wie is te vertrouwen en wie niet? 
Is zijn huisgenoot Emile wel eerlijk tegen hem? Werkt zijn prille geliefde Ilse niet heimelijk voor de Stasi? Wanneer Ilse plotseling verdwijnt, maakt hij amok en wordt hij Oost-Duitsland uitgezet.


Muurballade is een politiek-psychologische roman. Tegen het decor van een staat waarin het wantrouwen regeert, proberen de personages hun vrijheidsidealen te verwezenlijken. Hierbij overschrijden ze grenzen zonder acht te slaan op de gevolgen. Niet alleen aan gene, maar ook aan deze zijde van de Muur.

'Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Prachtig ... helaas prachtig. - Armando'

De auteur:
(foto: Linkedin)

Als je meer wilt lezen over de auteur verwijs ik je graag naar zijn website. Informatie over zijn boeken, artikelen, loopbaan en lezingen is daar voorhanden.
Jan Herman Brinks over zijn debuut 'Muurballade'.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Muurballade
Auteur: Jan Herman Brinks
Genre: literaire roman 
Uitgave: paperback, 238 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V., januari 2016
ISBN: 978 94 61538 57 4
ISBN: 978 94 61539 57 1 (grootletterboek)

6 opmerkingen:

 1. Leuk, ik heb het ook juist ontvangen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken dit boek onder de titel De schreeuw van de vlinder (bij zijn vorige uitgeverij). Het overal doorheen sijpelende wantrouwen is prachtig omschreven. Bijzonder boek. Mocht je willen weten wat ik er verder van vond: http://www.theonlymrsjo.nl/boek-review/exotische-vlinder-of-muurbloempje/

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je voor je reactie. Eerst lees ik het boek zelf en daarna ben ik zeker benieuwd naar wat je er verder van vond. Warme groet, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk. Dat vind ik zelf ook altijd het prettigst bij een boek waarvan ik vooraf al weet dat ik er over ga schrijven. Veel leesplezier!

   Verwijderen
  2. Groot gelijk. Dat vind ik zelf ook altijd het prettigst bij een boek waarvan ik vooraf al weet dat ik er over ga schrijven. Veel leesplezier!

   Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.