zaterdag 9 april 2016

'Evert-Jan, een poepvlieg met smetvrees' van Pépé SmitEvert-Jan, een poepvlieg met smetvrees

Het verhaal:
Evert-Jan is een poepvlieg met een probleem: hij houdt niet van vies. Terwijl zijn wilde broertjes en zusje Rob, Bob en Pop vrolijk poep met appelmoes eten, gaat Evert-Jan liever naar de badkamer om zijn haar in een perfecte scheiding te kammen. Het loopt uit de hand als de hele familie in het plantsoen uit eten gaat. Evert-Jan vliegt boos weg en vindt een nieuwe vriend die hem helemaal begrijpt. Alleen al de keurige manier waarop hij dat web heeft geweven! Gelukkig loopt het, dankzij Rob, Bob en Pop, goed af en leert Evert-Jan zijn lesje: voortaan eet hij zonder zeuren zijn poep op.

Mijn mening:
Een prachtig prentenboek met tekeningen gecombineerd met foto's uit het dagelijks leven van ongeveer ieder denkbeeldig gezin. Door dit verhaal wordt een aantal dingen duidelijk gemaakt voor de allerkleinsten (0 – 5 jaar), zoals het feit dat vliegen overal op kunnen gaan zitten, dat ze dol zijn op rotte stukjes worst achter de bank, een hondendrol en een klokhuis.
Maar vooral dat je niet weet of je iets lust als je het niet hebt geproefd; je moet het meestal gewoon leren eten.
Op een hilarische manier wordt hier duidelijk gemaakt, dat wat de een (mens) verschrikkelijk vies vindt en daar van kan gruwelen; bijvoorbeeld een hondendrol, een ander (vlieg) juist heel lekker vindt en er van kan smullen. 

De auteur:
(foto: facebook)

Beeldend kunstenaar en illustrator Pépé Smit debuteerde met Fred het (heel erg eigenwijze) hert als auteur. Fred veroverde menig kinderhart en werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. In Pluis is het zat, haar tweede boek, toonde Smit zich opnieuw een hoogst originele illustrator en schrijver en in Fred kan niet slapen keerde het geliefde hert terug.
(bron: Uitgeverij De Harmonie)

Kijk op haar prachtige website voor meer informatie over Pépé.

Boekgegevens:
Titel: Evert-Jan, een poepvlieg met smetvrees
Door: Pépé Smit
Genre: prentenboek 0 – 5 jaar
Uitgave: gebonden
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, maart 2016
ISBN: 978 90 76174 93 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.